Петков: Оставка за Плевнелиев

Петков: Оставка за Плевнелиев | StandartNews.com

Оставка на президента Росен Плевнелиев заради изявленията му, че Русия води "хибридна война" срещу България, поиска отново вчера зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Категорично стоим за оставката на Росен Плевнелиев, а не за импийчмънт, обяви Петков.

"Когато държавният ни глава се явява контузен пощенски гълъб или пощенска кутия без дъно, която ходи да обяснява наляво и надясно кой какво му е казал, но за сметка на българските граждани, резултатът ще е този - едните ще ни заобикалят, другите ще ни гаврят, третите просто ще ни подминават", коментира зам.-председателят на АБВ. Според него, "ако Плевнелиев подаде оставка, ще минимизира щетите за сигурността на България, защото той в добрия случай е неадекватен".

По думите на Петков президентът не си дава сметка какво причинява на България. "От едната страна обяви, че ще гледа на Запад, от другата страна обяви, че сме във война с Русия. В резултат на което имаме декларация, че се ускорява работата по "Турски поток". Видимо имаме проблем с развитието на ядрената енергетика. България от енергийно сърце на Европа ще се превърне в енергийно зависима държава", каза още Петков. Заместникът на Първанов обяви, че партията ще направи предложение за увеличение на бюджета на Държавна агенция "Разузнаване" с 2,5 млн. лв. и на Държавна агенция "Национална сигурност" с 4 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай