Петков: Бюджетът беше приет, без да се води активен диалог

Петков: Бюджетът беше приет, без да се води активен диалог | StandartNews.com

Този бюджет беше приет, без да се води активен диалог. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков в ефира на ТВ7. "Ние сме обявили още при създаването на ПП АБВ, че за нас диалогът и публичността при обявяването на позиции са неща, с които не можем да правим компромиси", заяви той и добави, че липсата на диалог във формата, който подкрепя кабинета и в парламентарните групи и в парламента като цяло не е добър знак.

„Промените, които бяха направени между първо и второ четене са достатъчно сериозни и ние подкрепяме и сме съавтори в немалко от тях, но има няколко неща, които будят сериозна тревога и ние затова заявихме, че не подкрепяме актуализацията на бюджет 2015 г.", посочи още той. Според Петков единствените министерства, за които отчетливо се вижда резултат в работата, са това на труда и социалната политика и това на регионалното развитие и благоустройството.

Зам.-председателят на АБВ заяви, че в актуализацията на бюджета не се прави нищо, свързано с общините и това рискува да постави немалко общини в изключително трудно положение, което е „груба грешка". „Трето - в новия бюджет имаме 3 много сериозни бележки, първата от които е свързана със социалната сфера – не се дава възможност да се прави политика по заетостта, което е много голяма грешка, която се надявам в началото на следващата година чрез буфера, който е заложен да намери решение", добави още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай