Петков с призив към депутатите

В петък ще гласуваме първа стъпка от правосъдната реформа, изтъкна той

Петков с призив към депутатите | StandartNews.com

Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът, да го дава сам, каза за БТА съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Искат имунитета на Делян Добрев, защо

Според Петков при такива случаи в парламента трябва да се прави комисия, която да разследва. Да внимаваме прокуратурата да не се използва като политическа бухалка, призова той. 

Опълчение! ГЕРБ не дава Делян Добрев на Гешев

Във вторник Софийската градска прокуратура съобщи, че е предложила на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-ия парламент.

Обрат! Кирил Петков с просветление за ареста на Борисов

Кирил Петков припомни случая с искания имунитет на депутата от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев. 

Примката се затяга. Борисов на разпит

„Той беше „ударен“ от прокуратурата не заради каквото и да е престъпление, а реално защото беше неудобен. Политическата бухалка на прокуратурата го удари. В нашата парламентарна група ние казахме, че няма да позволим прокуратурата да прави каквото си иска с нашите депутати и да ги използва за политически цели“, посочи Кирил Петков.  

Извънредно от Петков! Обяви първия министър

Казахме, че ще го подкрепим и няма да гласуваме „за“ махането на имунитета му. След това видяхме, че в европейската политика се прави комисия, която разследва трябва ли да се вдига имунитета или не и това е най-обективният начин, обясни съпредседателят на „Продължаваме промяната“. 

Изтекоха имената на министрите. Изненадите

Радостин Василев нямаше от какво да се притеснява и сам си даде имунитета, това е точният модел, който трябва да се вкара за всеки един, смята още  Кирил Петков. „С други думи, аз съм ок да се направи комисия, да внимаваме прокуратурата да не се използва като политическа бухалка, призова Петков. Аз лично призовавам всеки, който не се страхува, да си дава имунитета сам, добави той. 

Атанасов проговори за състава на Министерския съвет

Прокуратурата в момента играе като политически субект, не трябва да позволяваме прокуратурата да удря, когото си иска, когато си иска, без да сме сигурни, че има реален смисъл за това – така че институционално чрез парламента да се прави комисия, отбеляза Петков. Според него ситуацията е такава, че явно може „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ заедно да работят за провеждането на съдебната реформа. 

Борисов с ключови думи към Петков и Христо Иванов

В петък ще гласуваме първа стъпка от правосъдната реформа - главният прокурор да бъде контролиран, да има разследване, припомни Кирил Петков. 

Гръм от Кирил Петков! Какво каза за Мария Габриел

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай