Вторник,

Петков обясни как са осигурени пари в бюджета за пенсиите

От: Стандарт -
1210
Петков обясни как са осигурени пари в бюджета за пенсиите
A
A
A

Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, защото само така ще има пари за актуализация на пенсиите, за борба с новата вълна на коронавируса през есента.

Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков в ефира на БНТ.

„Надявам се бюджетът да бъде приет, защото е много важен. Дефицитът е намален от прогнозния. Това е дясна политика. Има актуализация на пенсиите, като 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са и 400 милиона лева за бизнеса от септември до декември, ако има нова вълна на коронавируса и трябва да се затварят бизнеси. Има и пари за лекарите“, каза министърът по БНТ.

Той посочи, че това може да се случи като се запушат дупките, през които изтичат нашите пари.„Това се случва едновременно, като няма пари за Правителствен комплекс от 90 000 кв.м., бюджетите за строителство са прецизирани, не изтичат пари и през АПИ“, заяви Петков.

Той подчерта, че трябва да се инвестира в иновативни компании, това ще смени цялостната конструкция на икономиката.

"Никога не сме получавали сериозно предложение за участие в един бъдещ кабинет“, каза още Петков.Според него промяната е възможна само, ако в един редовен кабинет се вкарат независими хора.

„Най-доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението. Искам да сме качили малко стандарта на изискванията към държавната администрация. Не всички са маскари, има хора, които могат да защитават обществения интерес. Надявам се хората да са го почувствали за тези 9 седмици“, заяви министър Петков.

/БГНЕС/


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички