Пеевски: Ние сме тук, за да не се повтори никога "възродителният процес". Обичам ви

Ще върна връзката на ДПС с хората, учели лидерът на ПГ на ДПС

* ДПС трябва да се върне при вас, каза председателят на ПГ на ДПС

* Върнете връзката с нашите хора, губим я някъде в последните 10 години, каза Доган. Извинявам се, ще направя всичко по силите си да го поправя, заяви Делян Пеевски

Ние сме тук, за да не се повтори никога "възродителния процес". Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на възпоменателния митинг в село Могиляне, след като се поклони пред паметника-чешма на най-малката жертва на т. нар. „възродителен процес” - 17-месечната Тюркян, в кирковското село. Пеевски и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн поднесоха венец пред паметника.

Лидерът на ПГ на ДПС бе придружен от зам.-председателя на НС  Филиз Хюсменова, от съпрезидента на АЛДЕ Илхан Кючюк, депутати и местни активисти. Той посрещнат от хиляди етнически турци с аплодисменти, а емоционалното му слово завърши с: Обичам ви!“.

Приятели, обърна се Пеевски към множеството мюсюлмани. Той каза, че обществото и в частност ДПС са длъжници на всички тези хора, затова че 39 години след мракобесните събития по време на тоталитаризма все още няма наказани.

На гроба на малката Тюркян брат й ме попита ще има ли наказание за това, което се случи. Щом на днешния ден, 39 години по-късно, все още търсим наказание, значи имаме какво много да свършим, започна словото си Делян Пеевски.

Щом зверствата на тоталитарния режим все още не са наказани, значи че трябва да работим по тази тема, защото това зло не трябва да остане ненаказано. В тази връзка се борихме се за приемане на новата Конституция на България, за да може това никога повече да не се върне – някой да ръководи държавата еднолично и да реши, че може да прави това, което е правено преди 39 години, заяви Делян Пеевски.

ДПС ще бъде гарант никога повече да не се случва, увери Пеевски.

"Прекланям се пред жертвите на тоталитарния режим. Болката я виждам в очите ви и тя не е отминала. Ще се борим това никога повече да не се случи в България, защото благодарение на вас дойде демокрацията и винаги ще ви бъдем благодарни“, каза още Пеевски.

"Ние всички сме длъжници на вас за всичко, което сте направили в България и трябва да бъдем максимално близо до вас. Искам да кажа, не като политик, а като човек, ДПС трябва да се върне при вас. Защото почетният председател д-р Ахмед Доган преди една година каза нещо, което мнозина не разбраха – „върнете връзката с нашите хора, губим я някъде в последните 10 години”, заяви Делян Пеевски. И допълни: „За което се извинявам и ще направя всичко по силите си да го поправя”.

Пеевски изтъкна, че трябва да се правят реални неща, които да се виждат всеки ден, а не само да се призовават хората за подкрепа по време на избори. Лидерът на ПГ на ДПС обеща, че ще бъде до хората. Той каза още, че през последните 6 месеца са свършени много неща, за което са говорили кметовете.

"Аз няма да говоря какво сме свършили, защото ние трябва да го вършим и това е наше задължение към вас. Ние сме длъжни след жертвата, която сте дали, за да дойде демокрацията", заяви Пеевски.

Той честите Коледа на всички християни и пожела за новата 2024 г. "да бъде мирна, всички войни да спрат, защото мирът е най-ценното нещо, което имаме". Да има спокойствие за нас, за нашите деца, за нашите майки, за нашите баби и дядовци, пожела още Делян Пеевски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ooo
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Али
преди 4 месеца

Абе ний турците в България сме най големите говеда щом позволяваме на таз ДПС-ДС да ни унижава всички са бивши и настоящи агенти на ДС ,както казваше Божидар Димитров лека му пръст на тоз истински покръстен турчин.

Откажи