Павлова: Борисов е изключително диалогичен

Павлова: Борисов е изключително диалогичен | StandartNews.com

София. „През цялото време в предишния мандат, включително и като опозиция, по всеки един проблем, когато съм отишла с аргументи защо едно негово решени трябва да бъде променено, той си го е сменял. Това не важи само за мен. Той е изключително диалогичен човек. Включително, когато сме говорили по много тежки законопроекти – за Черноморието, например. Най-диалогичният лидер". Това заяви новият регионален министър Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по бТВ. Тя коментира реплика на бившия си колега Мирослав Найденов, който твърди, че в първия кабинет на ГЕРБ, Борисов слагал точката на всяко решение, независимо дали е правилно или не.

Павлова бе категорична, че познава работата на министерството и бързо ще се ориентира в ситуацията. И изтъкна, че веднага трябва да се захване с опити за възстановяване на потока от евросредства по оперативните програми и подготовката за зимата, за която няма пари.

„Най-важното в момента е чрез актуализацията на бюджета да осигурим достатъчно пари във Фонда за гарантиране на влоговете, за да се спази срокът по закон. Ще направим необходимото това да се случи до декември", каза още тя.

Случаят с КТБ е изолиран – „не трябва да драматизираме, но трябва да се отнесем много сериозно", коментира Павлова.

Актуализацията на бюджета е неизбежна – „ключови сектори от икономиката не могат да завършат годината, смята Павлова. "Черешката на тортата е НЗОК. Не можем да си позволим българските граждани да нямат достъп до лекарства и лечение. Както и подкрепа на ситуацията в КТБ", продължи тя.

„По-важно е да създадем екипи от професионалисти, които да работят в тандем. Аз съм екипен играч, нямам проблем да работя и с колеги от РБ, стига да са експерти". Така Павлова отговори на въпрос би ли работила с хора от Реформаторски блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай