Панев каза лекарството за имотния скандал около Лорер

Няма данни за престъпление, категоричен е депутатът

Панев каза лекарството за имотния скандал около Лорер | StandartNews.com

Разкритията на разследващия сайт "Бърд" за имотни сделки на депутата от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер и бивша фирма на финансовия министър Асен Василев - лидер на партията, и последвалите коментари изискват да се осветлят изцяло сделките и "така ще бъдат обезвредени всички слухове". Това мнение изказа пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев.

От вече публикуваното в медиите Панев, който е финансист по професия, си прави извода, че няма данни за престъпление, а попитан за моралната страна, отговори: "пълната прозрачност е лекарството". Помолен да коментира версията, че става дума за атака на вътрешни сили Панев отрече и допусна, че пускането на такива слухове е опит за интриги. Напомни, че хората са чувствителни към имотни афери повече от разкритията за злоупотреби за милиарди, защото съотнасят прочетеното със собствения си опит и цените, на които те са купували или продавали.

"Нормално е да има скандали преди ротацията, за мен имената на министрите не са най-важният въпрос, но винаги е предизвиквал интерес. Най-канализираното е да оставим г-н Денков и г-жа Габриел" да решат, каза Панев.

Според него поуката от гласуването за конституционни съдии, е че трябва да се изработи ясен механизъм оттук нататък за избора на регулатори, които предстоят.

"Поуката от гласуването за КС е, че трябва да изработим ясен механизъм за регулаторите, които идват след това - Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор. Едните предлагат едни имена, другите предлагат други и след това всички трябва да ги гласуват", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Карл
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи