Петък,

Караянчева получи поздравления от БСП

От: Стандарт -
Караянчева получи поздравления от БСП
A
A
A

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да отговарят на въпроси в парламента във връзка с 16-годишното момче, което загина от токов удар от шахта пред МБАЛ "Св. Иван Рилски". Това искане на БСП отново бе поискано от председателя на НС Цвета Караянчева. При гласуването то бе отхвърлено от депутатите с 59 гласа "за", 90 "против" и 17 "въздържали се".

Караянчева получи поздравления от депутата от левицата Георги Свиленски, че е предложила премиерът и столичният кмет да дойдат в парламента - искане, което парламентарната група на ГЕРБ  отхвърли.

Стигна се и до прегласуване на предложението, но то отново бе отхвърлено със 69 гласа "за", 92 "против" и 12 въздържали се.Спорът между управляващи и опозиция продължи с друга тема - въпросите и питанията до министър-председателя в парламентарния контрол. "Вчера в национален ефир г-жа Дариткова обави, че всички въпроси и питания, отправени към министър-председателя, са противоконституционни", каза Георги Свиленски и цитира правилника на парламента, в който се отбелязва, че премиерът трябва да отговаря в НС по политиките в страната.

25 питания и 35 въпроса са отправили депутатите на БСП към Борисов. От тях 24 въпроса и 20 питания са върнати, каза още Свиленски. Те са свързани с политиката за страната за вътрешната сигурност, епидемиологичната обстановка, геополитическата криза, икономическата политика на правителството, въпроси относно дейността на ДАНС и политиката на правителството по отношение на ваксинациите."Не трябва да допускате да бъдат връщани питанията на опозицията. Те касаят пряко управлението на държавата", добави зам.-шефът на червената група.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички