Овчаров: Мая е лицето на промяната

Овчаров: Мая е лицето на промяната | StandartNews.com

Ще върна БСП на социалистите, зарече се Манолова

Мая Манолова получи знакова подкрепа за лидер на БСП само броени дни преди заседанието на 48-ия конгрес на партията. Едно от най-емблематичните имена на столичните социалисти Румен Овчаров посочи "червената фурия" за свой фаворит.

"Промяната в БСП започна - искаме, не искаме - първата крачка е направена", заяви Овчаров днес по време на лидерска дискусия, организирана от Манолова в клуба на БСП в Красно село.

"Изборът на конгреса на партията няма да бъде лесен, защото "кукловодите" вече си подреждат "пионките"", отсече Овчаров. И даде пример как апаратът на "Позитано" 20 се опитва отсега да предреши кой да е новият председател на БСП, за да се запазят депутатските места.

Под аплодисментите на съпартийците си Овчаров посочи, че Манолова може да бъде новият председател, който да донесе промяната в БСП. По думите му сегашното ръководство на Столетницата е "върнало Бойко Борисов на власт". Той бе категоричен, че зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов заедно със Сергей Станишев са се опитали да контролират кандидатурите за нов лидер на партията, но не са успели. А самата Манолова призна, че върху нея е оказван натиск от "Позитано" 20 да не участва в лидерската битка.

Подкрепа за "острието на БСП" даде еднозначно Весела Лечева. Както и част от най-активните соцдепутати Страхил Ангелов, Таско Ерменков, Мартин Захариев, Жельо Бойчев и знаковия социалист Бриго Аспарухов.

Очаквано, на дискусията бе и военният министър Ангел Найденов.

Манолова представи на съпартийците си платформата за обновление в БСП. "Червената фурия" дебатира лидерската си програма във фейсбук преди седмица. И се зарече пред множеството решенията в партията отново да се вземат от легитимните органи в БСП, както и от местните структури.

"Въпросът къде се вземаха решенията остава да виси, кога последно са ви питали за някое важно за партията решение?", запита Манолова. И декларира: "Ще върна БСП на социалистите!".

Социалистката подчерта, че коалиционните отношения на партията никога повече не трябва са поемат по начина, по който е станало с ДПС, а трябва да са публични, защото "други консумираха властта, а БСП ще плати сметката".

"Трябва да се върне справедливостта и идеализмът в БСП – нашите леви идеи трябва да се превръщат в леви политики, когато управляваме сами", отсече Манолова.

"Ако загубя каквито и да било избори, ще си подам оставка", тъй като това е единственият начин да понесеш отговорност", заключи "червената фурия". И обра аплодисментите на множеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай