Отпуснаха допълнителни средства за оградата по българо-турската граница

Отпуснаха допълнителни средства за оградата по българо-турската граница | StandartNews.com

Правителството на премиера Бойко Борисов одобри допълнителни разходи/трансфери за 2015 г. Те са в общ размер до 55,807 млн. лв. От тях 30 млн. лв. по бюджета на Министерския съвет за 2015 г. ще отидат за проектирането и изграждането на оградата по българо-турската граница.

За реализиране на редица общински проекти, с цел подобряване на общинската транспортна и социална инфраструктура, са разпределени: 360 хил. лв. по бюджета на община Бяла Слатина за ремонт на уличната мрежа в четири населени места и за ремонт на сградите на две читалища; 110 хил. лв. по бюджета на община Аврен за ремонт на читалище в с. Царевци; 286,5 хил. лв. по бюджета на община Златоград за финансиране на реконструкцията на участък от бул. „България", включително изграждане на кръгово кръстовище и паркинг; 1 млн. лв. по бюджета на община Раковски за изграждане и рехабилитация на общинска пътна мрежа; 2,5 млн. лв. по бюджета на община Кюстендил за изграждане на център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация; 915 634 лв. по бюджета на община Доспат за реконструкция, изграждане и асфалтиране на улична мрежа; 150 хил. лв. по бюджета на община Елена за ремонт на отоплителна система в сградата на СОУ „Иван Момчилов"; 1 485 хил. лв. по бюджета на община Смолян за довършване на водоснабдяването на селата Стража и Орешец; 1 млн. лв. по бюджета на община Чепеларе за благоустройство и ремонт на улици. Разчетени са и средства за реализиране от Столична община на проекти по оперативните програми „Транспорт", „Околна среда" и „Регионално развитие" в размер на 15 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на МС.

С постановлението са одобрени до 3 млн. лв. по бюджета на Българската национална телевизия за продуцирането и създаването на телевизионна програма за международния песенен конкурс „Детска Евровизия 2015 г.", който ще се проведе в страната ни през месец ноември 2015 година.

Средствата се предоставят по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай