Обрат във властта. Нов външен министър

Предложението е на Димитър Главчев

Обрат във властта. Нов външен министър | StandartNews.com

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Това съобщи правителствената информационна служба.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов удари по масата. Нов външен министър!

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга. 

"Стандарт" припомня, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска смяна на външния министър Стефан Димитров. Това стана на срещасъс симпатизанти в "Подуяне".

В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас Запрянов, каза Борисов. И продължи: "За генерал Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от НАТО-вските позиции - подкрепа за Украйна, както и днеска на Кримската платформа, фантастично се представи генерал Запрянов. За разлика от външния министър. ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната. За външния министър ние не носим никаква отговорност. И ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Защото той променя доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на отбраната и нашата партия".

Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, „ще направя да се съобрази впоследствие“, предупреди Борисов. Като допълни, че е предлагал в служебния кабинет Мария Габриел и Асен Василев да запазят постовете си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BexCop
преди 1 седмица

Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:--- https://use.my/bman

Откажи