Нова изненада! Легенда на СДС с решаващ ход за Ваня Григорова

Силни думи от Петко Симеонов

Нова изненада! Легенда на СДС с решаващ ход за Ваня Григорова | StandartNews.com

Нова изненада за балотажа в София. Старите седесари застават зад Ваня Григорова. 

Синдикалистката от "Подкрепа" Ваня Григорова е естественият избор за всеки стар седесар! - написа във Фейсбук легендата на СДС Петко Симеонов. "Браво, Ваня", обяви вчера друг емблематичен седесар - Георги Марков. 

Ето целия пост във Фейсбук на Петков Симеонов:

Само припомням!

СДС беше създаден на 7 декември 1989 година като широка политическа коалиция. Негови учредители бяха левичарски, центристки и десни партии и организации - БЗНС "Никола Петков", БСДП (о), Клуб на незаконно репресираните след 1945 година, Екогласност, Клубът за подкрепа на гласността и преустройството, "Подкрепа", Независимо дружество за защита правата на човека, Независимите студентски дружества, Движение гражданска инициатива, Комитет за защита на религиозните права, свободата на съвестта и духовните ценности.

До 20 януари 1990 година бяха приети Зелената партия, Радикалдемократическата партия, Демократическата партия, а по-късно Обединен демократичен център, Нова социалдемократическа партия, Демократичен фронт.

На 10 юни 1990 година (първият тур на изборите за 7 ВНС) в СДС членуваха 16 организации от целия политически спектър, обединени от две идеи - демокрация и република.

Колко от тези организации, според вас, бяха десни?

Това беше СДС! Това беше Синята идея.

Бяхме и си останахме противници на БКП (БСП) като провалила се партия, създала тоталитарната държава и упражнявала, с подкрепа от СССР, диктаторска власт. Бяхме против институциите, които бяха инструменти на диктатурата.

Левичарите като левичари не са били възприемани от СДС като противници.

Самият устрем на милионите българи за радикални промени беше за свобода на словото, печата, частната инициатива, сдружаването, пътуването, местожителството, социална справедливост, против привилегиите на червената буржоазия, за господство на закона, а не на политическата целесъобразност, за властта на парламента, а не на ЦК, за пазар, а не за командна икономика, за свободни избори, а не за назначавани от партията началници...

А по-късно бяхме и против назначените от ЦК милионери! Кое е дясното в тези идеи?

Синдикалистката от "Подкрепа" Ваня Григорова е естественият избор за всеки стар седесар!

Но живеем в демократично общество. Всеки сам си решава.

 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Денисс
преди 5 месеца

Тоя помиар

Откажи
Денисс
преди 5 месеца

Тоя помиар Петко никога не е прекратявал членството си в БСП-Дори когато интриганстваше в СДС!Винаги си е бил червен и разкрачен в зависимост от интригата в която участва.Легенда на облизвачите и нагаждачите!

Откажи