Нов скандал! Нинова взе на мушка Росен Желязков, но...

Иска му оставката

Нов скандал! Нинова взе на мушка Росен Желязков, но... | StandartNews.com

БСП искат оставката на председателя на парламента Росен Желязков, това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. А поводът – издадена заповед от Желязков за това пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други мероприятия, с участие на външни лица, да се провеждат в Народното събрание само по мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или комисия, обясни Нинова.

"Ние трябва да искаме разрешение от председателя на НС. Такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България”, възмути се лидерът на БСП.

Нинова коментира, че за днешното изявление относно “Боташ” са поискали разрешение и каквото и да направят, те ще проведат срещата.

“Ако ни затворят залата или не ни допуснат, ще ви поканим отвън на тротоара, но каквото сме казали - ще го свършим”, категорична е Нинова.

От своя страна председателят на НС заяви, че въпросът се изопачава.

"Госпожа Нинова ви е запознала с едно изменение в правилата, надявам се отново да прочете текста, който е изменен. Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави в предизборната кампания срещи и да използва сградите на НС за ивент плейс и да си провеждат събития, които не са свързани с дейността на Народното събрание", обясни Желязков и прочете текста, който е бил до момента: "Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти , кръгли маси, дискусии и други мероприятия с участието на външни лица се провеждат в сградата на Народното събрание по предложение на председателя на съответната парламентарна група, комисия или народен представител до председателя на Народното събрание".

Той уточни, че за кампанията се изключва само възможността индивидуални народни представители да използват сградата. "Представете си 240 народни представители да използват сградата на Народното събрание за предизборни мероприятия", посочи Росен Желязков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай