Нинова и Исаков с „Безсмъртният полк”

Нинова и Исаков с „Безсмъртният полк” | StandartNews.com

Новият председател на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ПЕС Сергей Станишев, руският посланик Юрий Исаков, Калоян Паргов от софийската организация на социалистите, лидерът на АБВ Георги Първанов и председателят на "Атака" Волен Сидеров. Това бяха част от родните политици и дипломати, които участваха в шествието „Безсмъртният полк". То се отправи към Паметника на Съветската армия в столицата, за да отдаде почит към загиналите.

„Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България". Това заяви Корнелия Нинова, след като поднесе своите венци и цветя на мемориала.

Над 500 души участваха в шествието, пише offnews.bg

Нинова: Състоянието в страната ме мотивира да поема отговорността

„Получих подкрепа от делегатите, които искаха промяна в БСП. Вероятно им хареса планът ни за промяна – както организационна, така и в подобряване на комуникацията с левите хора", посочи тя по повод нейното избиране. И изтъкна, че хората очакват промяна и ще я получат. „След като БСП набере сила, те очакват това да се случи. Очакват и левия проект за солидарна и справедлива държава да се реализира", каза още Нинова.

Много важно е човек с какви хора работи и с какъв екип, посочи още тя. „В екипа трябва да има хора с различно мислене, хора, които държат на традициите. Да има представителство и на по-опитни и на по-млади", обясни Нинова.

Левицата ще предложи един разумен диалог на ляво мислещите сили, категорична бе тя. „Това обаче не означава, че тръгваме веднага с общи решения, с общи политики", обясни позицията си председателят на БСП. Според нея трябва да има диалог с офицерите от запаса, с майките, с пенсионерите. „С всички тези, които имат нужда от силна лява партия. Мисля, че те са голямата енергия, която ще дойде в партията. Тази енергия ни трябва и нея ще търсим", смята Нинова.

Шествие "Безсмъртен полк" ще мине днес и по улиците на над 1500 града в Русия и в 26 страни по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай