Нинова: Да се посочат политиците, създали модела

С този сигнал САЩ изправят България и институциите ни пред голямо предизвикателство, каза лидерът на БСП

Нинова: Да се посочат политиците, създали модела | StandartNews.com

Посочените в санкциите на САЩ лица са следствие, трябва да се извадят на показ управляващите политици, които създадоха модела. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Неделя 150" по БНР.

Тя коментира санкциите на САЩ срещу български граждани. Според нея не би трябвало този скандал да е за три дни."С този сигнал САЩ изправят България и институциите ни пред голямо предизвикателство, защото те не могат нито да правят разследване, нито да внасят обвинителен акт, нито да издават осъдителни присъди. Това трябва да направят българските институции. В случващото се в следващите месеци ще проличи дали ние имаме силата като суверенна държава да се справим с този проблем. Има и нещо по-дългосрочно в този знак, което изисква много повече усилия.

Ако искаме да има дългосрочни последици от тези действия, то трябва да се извадят на показ управляващите политици, които създадоха условията и създадоха модела. Мога да ви давам и конкретни примери, изстрадани от нас в последните 4 години, за стигането дотук", посочи Корнелия Нинова.

Тя даде пример с "Автомагистрали" и изтъкна, че докладът на Сметната палата е резултат от усилията на БСП."Ние подадохме сигнала, четири години се борихме с този казус. Задавахме въпроси в парламента, сигнализирахме прокуратурата, за да се стигне днес до този доклад", каза още Корнелия Нинова.

"Моделът, който се създаде, причината това да стане, е управляващото мнозинство и ако искаме да го решим дългосрочно, дълготрайно, то там трябва да се бръкне", заяви още лидерът на БСП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай