Найденов: Бойната техника е в плачевно състояние

Найденов: Бойната техника е в плачевно състояние | StandartNews.com

София. „Никъде в доклада не е отразено плачевното състояние, в което се намира бойната техника на Българската армия. Истината не бива да се скрива". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в пленарна зала при обсъждане на доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2012 г. Той допълни, че практически са спрени всички проекти за модернизация на въоръжените сили.

„Отбраната не е само дело на Министерството на отбраната. Отбраната е дело на всички. А в доклада няма и изречение за състоянието на отбранителната система", посочи Найденов.

За 2012 г. са изпълнени 25 специални задачи за нуждите на Дирекция „Правителствен протокол" на Министерски съвет, от които 24 с хеликоптер „Кугър" и една със самолет „Спартан". Изпълнени са 4 специални задачи за МВР, от които 3 със самолет „Пилатос 12" една със самолет „Спартан". Това са общо 66 летателни часа, което по най-скромните оценки е равно на 350 000 лв. Реалната цена е над 700 000 лв., обясни министърът на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай