Найденов: Битката на АБВ е за БСП

Найденов: Битката на АБВ е за БСП | StandartNews.com

София. Битката на все още нашите другари от АБВ е за БСП". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция в Перник.

„Няма по-признат и по-приет в редиците на европейската социалдемокрация от Сергей Станишев, добави министърът, цитиран от бТВ. Обясненията, които звучат от устата на хората от АБВ, са доста неумел опит да се обясни поведение, което води до разединение в БСП. Това е опит да се изгради алиби. Аргументите им са слаби и затова алибито звучи фалшиво", каза още Ангел Найденов.

Решението което НС на БСП взе за снемане на политическо доверие от знакови личности на БСП „е придружено с горчивина и силно разочарование, защото става дума за хора, в чиито кампании сме участвали и чийто успех сме търсили с всички сили", стана ясно от министърът на отбраната.

„Колкото и крехки да са очакванията, надявам се решението от събота да има отрезвяваща роля и ефект", допълни още той.

Ангел Найденов изтъкна, че до дни или седмици може да бъде прекратено членството в БСП на отцепилите се и преминали в АБВ. Този акт се свързва с регистрацията на конкурентна листа, или учредяване на друг политически субект, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай