Найден Шопов търси нови инвестиции

Найден Шопов търси нови инвестиции | StandartNews.com

ПАЗАРДЖИК

Име, партия: Найден Шопов, ПП ГЕРБ

Зодия, девиз: Лъв, "Видими резултати за Пазарджик"

Цели за управление в следващите 4 години: Управленската ми програма е дело на екип от специалисти от различни области, а мерките заложени в нея са реалистични и приложими.

Ще насърчим инвестициите в община Пазарджик като въведем срокове за административни услуги, ще преразглеждаме разрешителните режими, размера на местните данъци и такси, ще рекламираме общината чрез икономически форуми, в страната и в чужбина, правителствени делегации, лични срещи. Ще създадем нов обществен статут: „Посланик на добра воля". Това са хора от бизнеса, които ще получат правото и привилегията да рекламират Пазарджик в своите бизнесконтакти. Заложили сме още светъл прозорец за плащане на стари данъчни задължения, върху който няма да се налагат наказателни лихви. Не на последно място ще наложим строга финансова дисциплина с коректно погасяване на задълженията към фирми и банки. По отношение на инфраструктурата имаме амбицията да усвоим чрез проекти на 100 % средствата от ОП „Региони в растеж". За периода 2014-2020 г. за община Пазарджик са предназначени малко под 26 млн. лв., възложени за преразпределение. Програмата ще финансира ремонти на улици, тротоари, подобрения на градската среда, паркове, училища и детски градини, база на културни, социални и здравни институции. Асфалтиране и преасфалтиране на улиците в Пазарджик и селата ще правим само при напълно изградена подземна инфраструктура. Основна задача ще бъде изграждането на западен околовръстен път с цел развиване на промишленост в терените около него. С приоритет ще бъде и реализацията на проекта за регионално депо за смет.

С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Гордея се с хората в града. Те са доказали с вековната си история, че притежават способността да отличават истинското от фалшивото, лицемерното четкане от искрената загриженост и правенето на нищо от правенето на нещо - стойностно и за всички, без да се краде.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Пазарджик: Ще започна обсъждане за идеите за инвестиции, за нови работни места, за смяна на досегашния модел за харчене и заеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай