Напрежение. Тошко Йорданов тропна с крак на Петков

Ако ПП и премиерът имат желание за разговори за нас, тези разговори са по официален път, заяви той

Напрежение. Тошко Йорданов тропна с крак на Петков | StandartNews.com

"Ако "Продължаваме промяната" (ПП) и министър-председателят имат желание за разговори за нас, тези разговори са по официален път. Изпраща се покана до ПГ на ИТН, която изпраща свои представители, а не звъни на отделни наши представители и да ги обработва поотделно. Това повече няма да бъде толерирано". Това обяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

"Самият факт, че Петков продължава да звъни на наши депутати и да ги уговаря за такива срещи, е непочтен и неморален начин. Тези разговори се водят с политически партии, такъв е моралът и законността. Никой тук не е труженичка от някоя магистрала", посочи Йорданов, предава "Дарик".

Депутатът от ИТН Ива Митева заяви, че на коалиционния съвет Петков е обяснил, че тя ще води група, която ще разговаря с него.

"Така не се прави. Един премиер в демократична парламентарна република не действа така. Ясно му обясних, че ще разговарям с него тогава, когато ни пратят официална покана. Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може има. Ние не сме независими народни представили. Когато въведем мажоритарна система и влезем като мажоритарни кандидати, ние можем да разговаряме като мажоритарни кандидати. Когато сме влезли с пропорционална изборна листа, ние разговаряме като представители на партия. На когото не му изнася, той напуска парламентарната група и Народното събрание. Така правят честните и моралните хора. Всичко друго е фалш и една лъжа за мен", обясни Митева.

Тя допълни, че Петков нищо не ѝ предлагал, но настоявал да проведат среща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай