Надъхан Костадинов размахва метлата след изборите

Предстои пречистване на българския политически елит, казва лидерът на Възраждане

Надъхан Костадинов размахва метлата след изборите | StandartNews.com

"БСП е патерица на "Възраждане". С всеки един ход в управлението, те разочароват изключително много своите избиратели, които намират именно във "Възраждане" алтернатива." Така Костадин Костадинов коментира пред Нова телевизия въпроса дали политическата му формация се е превърнала в "патерица на ГЕРБ", след като двете партии гласуваха против в дневния ред на парламента да влезе точка за гласуване на  управленската 6-месечна програма на БСП, която според Корнелия Нинова трябваше да послужи за основа на преговорите за нов кабинет.

"Всички, които сега твърдят, че изборите нищо няма да променят, ще се сблъскат с една много сурова реалност на 2 октомври. България няма да е същата след 2 октомври. Предстои пречистване на българския политически елит", посочи той.

„Гласувахме против поради две причини. Първо – защото не е законно. НС няма процедура, с която да гласува законодателна програма за месеци напред. То гласува законодателна програма за седмица напред”, заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов.

„Второ – тази законодателна програма беше писана очевидно в 12 без 5, на коляно. Не знам кой я е писал, но нещата, които се предлагат в нея – можеха досега да бъдат осъществени, нищо от това не се случи обаче. Очевидно е, че говорим за един елементарен и пропаганден ход”, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай