МВР няма данни за чуждестранни бойци у нас

МВР няма данни за чуждестранни бойци у нас | StandartNews.com

Няма терористи и чуждестранни бойци у нас. Това увери пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Силовият министър коментира публикации в сръбското издание Newsweek, според коeто у нас се разхождат терористи и бойци на чужди терористични организации.

Бъчварова напомни, че по подобен тип случаи работи ДАНС. "Мога да ви уверя, че всички сигнали, които получаваме, се проверяват. Работим много активно. Вчера имахме възможност и директора на Европол да уверим в това как работим - превантивно и доста активно", обясни вицепремиерът.

На въпрос дали все пак такива хора се разхождат из България вътрешният министър отсече - "Не сме установили такива в България. Както и не сме установили чуждестранни бойци на наша територия".

По отношение на това колко камери работят на оградата с Турция Бъчварова призова по темата с границите и охраната им - "да запазим една линия на дистанция от актуалната информация, за да не се явим подпомагащи дейността на трафикантите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай