Митов с рамо за Украйна в ЕС

Митов с рамо за Украйна в ЕС | StandartNews.com

Искам да видя Украйна там, където е България - в Европейския съюз. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов при визитата си в Одеска област. Външният министър се срещна с представители на българската общност, разговаря с украинския си колега Павло Климкин, както и с председателя на Одеската областна държавна администрация Михаил Саакашвили. Пред тях Митов е потвърдил подкрепата на България за териториалната цялост и независимост на Украйна.
Външният ни министър посети и гимназията "Георги Сава Раковски" в Болград, на която дари 11 компютъра и българска художествена литература.

"След усилията на Министерство на външните работи "БНТ Свят" вече се излъчва в градовете Одеса и Измаил, а съвсем скоро се очаква българската телевизия да бъде достъпна и в други градове", заяви Митов. След посещението в Одеска област той отпътува за Киев, където ще се присъедини към делегацията, водена от президента Росен Плевнелиев. Държавният глава е на двудневно официално посещение в Украйна на 7 и 8 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай