Мирослав Найденов: Всички ни подслушваха

Мирослав Найденов: Всички ни подслушваха | StandartNews.com

София. Всички министри от кабинета на Бойко Борисов са били подслушвани. Това потвърди в първото си интервю като защитен свидетел бившият земеделски министър Мирослав Найденов. В ефира на Нова телевизия Найденов разкри, че освен него активно са били подслушвани Симеон Дянков и Трайчо Трайков. „В момента качеството ми на свидетел по това дело не ми позволява да говоря публично, но това скоро ще стане факт", обясни Найденов.

Мирослав Найденов коментира скандала със СРС-та и уточни, че службите на МВР са подслушвали политици, журналисти и обществени личности, за да бъдат държани в зависимост. Бившият министър разкри факта, че трябвало да го подслушват законно, но объркали номера на мобилния му, така записвали неволно негов колега в продължение на един месец.

По думите на Найденов бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде обвиняем не само за това, че е нареждал незаконно подслушване, а и че е упражнявал контрол върху своите подчинени. Той изрази надежда, че след време негови колеги ще потвърдят, че са били обект на незаконно подслушване, защото докато са били министри никой не е имал смелостта да спомене за подобно нещо. „Много е изкушаващо този, който държи микрофона да го използва. На това нещо трябва да се сложи край, ние като общество трябва да подкрепим тази реформа", каза Найденов и допълни: „В сряда ще се докаже истината."

„Смятам че, това е моето мнение, това ще го кажат и специалисти, че е използван мобилен телефон със съответен софтуер. Записването е направено от определени структури, които не бива да съществуват. След като това се случва, след като има такива служби, след като те могат да го правят това нещо, трябва да има отговорни за това". С тези думи Найденов коментира скандалния запис между него, Бойко Борисов и Николай Кокинов в Банкя. Той бе категоричен, че записът е направен през телефона. Той също е направил собствено изследване по случая. „Нищо чудно следващите дни да пуснат друг компромат срещу мен", каза Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай