Вторник,

Миков: Средства за изграждане на Е-79 имаше и в бюджета за тази година

От: Failed to load user -
1226
Миков: Средства за изграждане на Е-79 имаше и в бюджета за тази година
A
A
A

София. „Служебния кабинет взе решение ОП „Транспорт" да се пренасочи и да спре изграждането на Е-79. Това действие се вписва в цялостния удар върху един не само български, но и европейски проект" , заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП и на ПГ на БСП Лява България Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той припомни, че е обръщал внимание на този проблем, по време на управлението на ГЕРБ, когато Лиляна Павлова е била ресорен министър. Миков подчерта, че тогава му е било отговорено, че изграждането на този пътен участък от транспортен коридор номер 4 е един от големите приоритети и до края на 2012г. процедурата по обявяване на тръжната процедурата ще бъде обявена.

„България беше задължена според чл. 4 от Договореността за Дунав мост 2, до строителството на моста да отстрани тесните участъци", заяви лидерът на левицата. По думите му 8, 5 млн. лв. са осигурени и не достигат 2 млн.

„Тези средства можеше да се намерят в бюджета за тази година, бяха осигурени, а догодина трябваше да се довърши този път", каза още той. Миков подчерта, че са загубени няколко месеца в отваряне на оферти – май месеца са подадени офертите, август са отворени, а септември е прекратена процедурата. „Очевидно и вашият кабинет не можа да реализира този изключително важен не само за България, но и за ЕС участък", подчерта, председателят на БСП.

„Милиони евро бяха хвърлени за строежа на „Дунав мост" 2 и трафикът към него неминуемо се увеличава. Мост има, но път няма", заяви в НС народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов.

Той зададе въпроса, кои са причините за прекратяването на поръчката за изграждането на Е-79 и какво се предвижда за неговото изграждане. По думите му този отговор се дължи отговор на тези въпроси на гражданите на Видин, защото Северозападна България също е част от България.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички