Миков не отиде при президента

Миков не отиде при президента | StandartNews.com

Председателят на БСП Михаил Миков не отиде на консултациите при президента Росен Плевнелиев. На разговорите на "Дондуков" 2 не беше и говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов, който също обикновено е част от делегацията на левицата. Вместо първите на "Позитано" 20, от БСП бяха външният министър от кабинета "Орешарски" Кристиан Вигенин, както и депутатите Чавдар Георгиев и Жельо Бойчев.

Парламентарно представените политически партии, независимо дали са част от управлението или са в опозиция, да търсят допирните точки в своите програми, за да придвижат напред важните за обществото реформи в енергетиката, съдебната система, здравеопазването, администрацията и пенсионната система, призова по време на срещата Плевнелиев.

"Една част от поставените теми в консултациите не са в правомощията на президентската институция и това беше споделено с президента, а отговорността по решаването им е в Народното събрание и Министерския съвет", заяви след разговорите Вигенин. Той допълни, че от БСП са поставили при срещата си с президента Плевнелиев два основни въпроса: заемът от 16 млрд. лв. и икономическите санкции, наложени от ЕС върху Русия, контрасанкциите и негативният резултат от тях върху българската икономиката. "БСП участва в тези консултации като опозиционна политическа група. В този смисъл част от темите, които предлага държавният глава, са отговорност на управляващите политически сили и основно на ГЕРБ", заключи Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай