Местан: Настъпи пробив в „управляващото мнозинство”

С мораториума ние казваме на партньорите си от ЕС, че сме ги излъгали, каза депутатът

Местан: Настъпи пробив в „управляващото мнозинство” | StandartNews.com

София. „Смятам, че това политическо измерение на случилото се стои по-високо и е малко по-страшно от това, че настъпи и първият пробив в управляващото мнозинство, в кавички, защото БСП и ДПС не правим управляващо мнозинство". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на БНТ във връзка с решението на парламента за налагане на мораториум за продажба на българска земя на чужденци.

С мораториума ние казваме на партньорите си от ЕС, че сме ги излъгали, добави народният представител.

„Преди около 20 години България постигна, макар и трудно и мъчително, едно широко съгласие, че ще се развива като страна-член на НАТО и Европейския съюз (ЕС). И решението на парламента за налагане на мораториум за продажба на земя на граждани на ЕС се явява първият пробив в цивилизационния избор на България. За първи път може би от 1997 година има пробив в този ценностен избор. Преди два дни популизмът надделя над ценности, над цивилизационния избор на България", допълни лидерът на ДПС.

„Прие се едно, не само юридически несъстоятелно, уверявам ви, едно глупаво решение, което обаче никак не е безобидно. От това решение могат да последват много тежки санкции, но преди санкциите стои въпросът с дискредитирания образ на България като пълноправен член на ЕС, обясни Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай