Майките с добавки още от 1 юли

Майките с добавки още от 1 юли | StandartNews.com

София. Увеличение на детските добавки с поне 15 лева въвежда БСП от догодина. Помощите ще са 1/5 или 1/6 от минималната работна заплата, което прави 50-60 лв., съобщи соцдепутатът Янаки Стоилов.

Сега майките взимат по 35 лева. Стоилов представи вчера законодателната програма на левицата. Увеличението ще бъде заложено в бюджета за 2014 г. Ще потърсим възможност повече деца да получават средствата, обеща Стоилов. В момента надбавки се полагат на семействата, които живеят с 350 лв. месечно на член от тях. Идеята е прагът да се вдигне на 500 лв.

Левицата ще търси възможност да увеличи майчинските от 240 на 310 лв. още от 1 юли. Първоначалното й намерение бе това да стане от 1 октомври, но ДПС настоя да се случи по-рано. БСП предвижда и мерки за възрастните, останали без работа преди пенсионна възраст. "Смятаме да въведем нов регламент, така че хората, на които не достигат две години трудов стаж, да могат предсрочно да се пенсионират, съразмерно на годините, в които са работили", каза още Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай