Мартин Захариев: Платените провокатори вече събраха пари за море

Цифровизацията се отлага заради ваучерите, твърди депутатът

Мартин Захариев: Платените провокатори вече събраха пари за море | StandartNews.com

София. Платените провокатори на протеста вече събраха пари за море, обяви пред бТВ депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев.

По думите му в протеста има три групи хора - наистина мирно протестиращите, които не са гласували, 50% от избирателите. Втората група са излъганите - които са гласували, но не са могли да намерят представителство в парламента. Третата група са наистина платените провокатори.

Захариев определи ситуацията като безпрецедентна. Изходът, според него, не е оставка, а отстъпка. Трябвало да се проведе нещо като кръгла маса, „под натиска на изборите наесен". „Нямам никакви колебания, че протестите септември ще се засилят", заяви Захариев.

Той коментира и темата за собственото си богатство, след като през изминалата седмица беше включен в списък с милионерите в парламента. „Да влезеш богат в политиката не е порок. Нямам никакви колебания и угризения на съвестта за това. По-добре да влезеш богат, отколкото да влезеш беден и да излезеш богат", коментира той.

Захариев не бил на социалистическия събор на Бузлуджа. „Бях на Перелик на джаз фестивал. Беше много приятно. На 2000 м си говориш със звездите", сподели той.

Депутатът, който е член на медийната комисия в парламента, обясни защо се получава забавянето на цифровизацията в страната. В посочения срок – 1 септември, вероятно тя няма да приключи. Причината е, че от Европейската комисия са забавили отговора си по отношение на държавната помощ за отпускане на ваучери за декодери. Без разрешение за държавна помощ, социално слабите не могат да получат безплатните си декодери за цифрова телевизия. Докато раздаването на приключи, паралелно ще се излъчват и цифровият и аналоговият сигнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай