Манолова: БСП излиза на терена със задача да бъдем първи

Манолова: БСП излиза на терена със задача да бъдем първи | StandartNews.com

София. "На предстоящите евроизбори ние играем за победа, така че Сергей Станишев е логично да оглави нашата листа, казвайки, че БСП излиза на терена с ясната задача да бъдем първи. Няма спор, че БСП ще победи ГЕРБ". Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова пред Нова телевизия.

Тя поясни, че в никакъв случай не е била в близки отношения с Ивилина Алексиева. "Дори не съм водила разговор с нея за това дали да бъде издигната за председател на ЦИК. Тя е ярък представител на гражданския сектор, който е защитавал публични каузи, включително тази за честни и демократични избори", категорична бе Манолова.

"Решихме да подкрепим точно нея, защото е ярко разпознаваемо гражданско лице, а не някоя партийна подводница. Биографията й е достатъчно впечатляваща", допълни Манолова.

Манолова подчерта, че за първи път членовете на ЦИК се избират след публична процедура пред очите на цялото общество – с ясни номинации, направени и от граждански организации, и от партиите, както и с изслушване на кандидатите.

"Второ, за първи път граждански организации могат да предлагат членове на ЦИК. БСП удържа на думата си и половината от нашите предложения са именно предложения на граждански организации. Те не са свързани по никакъв начин с партията", поясни зам.-председателят на НС.

Относно това дали ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ в лицето на Цветозар Томов, Манолова заяви, че макар и той да има друга политическа принадлежност, тя няма никакво съмнение, че е човек, който изповядва каузата за честни избори.

"Ако хора като Цветозар Томов са в ЦИК, аз ще бъда спокойна, че изборите ще бъдат честни. За съжаление ГЕРБ предложи само един номиниран от граждански организации в своята квота", коментира Мая Манолова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай