Манолова: Бойко доказа тоталната си зависимост от Сидеров

Групата на ГЕРБ е натрупала 1551 „неизвинени отсъствия” за три месеца

Манолова: Бойко доказа тоталната си зависимост от Сидеров | StandartNews.com

София. „С поведението си около вота на недоверие Бойко Борисов доказа тоталната си зависимост от Волен Сидеров". Това каза за БНР заместник-председателят на парламента Мая Манолова по повод липсата на кворум за втори ден в пленарна зала. Тя обясни шеговито, че най-голямата парламентарна група е зависима от това "как са се събудили" депутатите от Атака.

„Има ли нормална държава, в която опозицията да поиска вот на недоверие и да бойкотира неговото провеждане! Тези хора така и не се научиха да бъдат парламентаристи", възмути се Манолова.
Заместник-председателят на парламента бе категорична, че няма да допусне на депутати да стоят в пленарна зала и да се правят, че не са там.

Не се притесняваме от избори, каза още Манолова и продължи с думите: „Социологията и днес дава 3 % преднина на БСП пред ГЕРБ. Нашите хора в момента, предвид елементарното поведение на ГЕРБ и атаките от страна на протестиращите, са по-мобилизирани от всеки друг електорат. Нямаме никакво притеснение. Имаме отговорност пред хората, които са ни избрали". Тя напомни, че групата на ГЕРБ е натрупала 1551 „неизвинени отсъствия" само за три месеца.

„Защо да обявяваме избори през май? Парламентът работи. За няколко месеца той прие повече важни закони за хората, отколкото парламентът на Бойко Борисов за три години и половина", коментира тя по повод искането за предсрочни избори, което отправят от ГЕРБ и протестиращи граждани.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров не отговори категорично на въпрос от националното радио дали той и колегите му ще се регистрират за днешното заседание. Той каза само, че вчера е „бил погазен парламентарният правилник, който има силата на закон".

„Вчера беше използван и друг начин за установяване на кворума, чрез преброяване на народните представители и това е начин да бъдат преодолени постоянните злоупотреби с парламентарните процедури, които прави ГЕРБ", каза от парламента депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай