Манолова зове: Подавайте сигнали срещу Борисов /ОБНОВЕНА/

Ще осветим всички схеми за отклоняване на средства от държавната хазна, зарече се тя

Манолова зове: Подавайте сигнали срещу Борисов /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Всеки български гражданин, който подаде сигнал в комисията по ревизията, ще бъде защитен. Това обяви Мая Манолова по време на дебатите за създаването на комисията за ревизия на управлението на Борисов. Всеки трябва да вземе страна, каза Манолова. И обяви, че ще разкрие всички схеми на властта. Ще извадим имената и на тези, които са давали, и на тези които са вземали. Ще осветим всички схеми за отклоняване на средства от държавната хазна, зарече се тя.

Думите й бяха посрещнати с остра реакция от страна на депутатите на ГЕРБ. Те започнаха да тропат с ръце по банките.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че Движението ще подкрепи създаването на комисията, но предложи наименованието й да е за проверка, не за ревизия, тъй като парламентът не е съд.

ГЕРБ-СДС ще подкрепят тази комисия и то с голяма радост, защото ще се види колко много работа е свършена, каза Александър Ненков. Нямам търпение тази комисия да заработи, допълни той. Ненков припомни, че при старта на парламента партията, от която зависи съставянето на правителство /б.р. „Има такъв народ/, ясно е заявила, че този парламент няма да има дълъг живот. Тогава как тази комисия ще излезе с обективен доклад по проверката на над 50 дружества, това е работа за години, не за няколко месеца, обясни той.

Тома Биков пък иронизира вносителите като към списъка на институциите и дружествата за проверка да се добавят агенцията за метеорология и агенцията за лозята и виното. Наздраве, каза Биков на колегите си от останалите партии.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай