Лаверн: Популистките партии дават грешните отговори

Лаверн: Популистките партии дават грешните отговори | StandartNews.com

Варна. Популистките партии задават правилни въпроси, но дават грешните отговори. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн по време на проведена дискусия в гр. Варна пред около 150 души, предадоха от пресцентъра на КБ.

Пред тях Достена каза, че въпросите се отнасят до липсата на защита на гражданите от правосъдието и институциите, за заличаване на националите идентичности не в полза на една европейска идентичност, а в полза на едно отдадено на първични инстинкти консуматорско общество. „И не на последно място, не трябва да се подминава потъпкването на социалните права и обричането на бедност на множеството в полза на едно самозабравило се малцинство на финансовия капитал", подчерта кандидатът за евродепутат. Лекарството, което те препоръчват, е самозатваряне, изгонване на всички чужденци и излизане от ЕС, без да дават реална алтернатива за нов политически модел и за справяне с предизвикателствата на ожесточената глобализация. „Само един силен и демократичен ЕС, с нов икономически и социален модел, може да се справи с тези предизвикателства", подчерта Лаверн.

След срещата Достена представи за първи път пред публика и своята втора стихосбирка в книжарницата, като сподели, че връзката между политиката и поезията е нашето съществуване, въпросите и отговорите на нашето съществуване, тъй като човек съществува, творейки. На въпрос какво е за нея поезията, тя отговори, че това е начин да комуникира със себе си. Тя обича да твори в Пловдив, но я вдъхновява цяла България, защото е една от най-красивите страни, особено Родопите и Черно море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай