Ламбо: Борисов ще изкара втория си мандат

Ламбо: Борисов ще изкара втория си мандат | StandartNews.com

"Бойко Борисов ще издържи управлението във втория си мандат. А БСП ще загуби изборите и този път. Разочарован съм от Калфин, че напусна партията. Това е огорчение за мен и си го нося. Не бих простил". Това каза пред bTV големият български актьор и депутат от Столетницата Стефан Данаилов.

Попитан за партиите, подкрепящи кабинета, Ламбо заяви, че те се перчат, защото трябва да си поддържат авторитета пред избирателите. „Тези партии няма какво друго да правят, защото властта е хубаво нещо. Аз съм губил избори, но не се имам за победен", каза още той.

„Винаги съм се интересувал от политика. Още и при комунизма. Промените от този период и днес са много малки. Как хората идваха, ставаха депутати, повярват си, провалят се и изчезват. И при комунизма беше така, и сега е така. Самочувствието в пленарна зала, което виждам сега, не е подплатено. Усещам симпатията на хората към мен от всички парти. Аз виждам хората в добрата им светлина", каза Данаилов.

Ламбо коментира и полета на премиера с хеликоптер до Разгразд и каза, че се чуди защо се е вдигнал такъв шум. „Нормално е премиерът да лети с хеликоптер. Отговорността на един премиер е голяма. Хайде да сметнем колко хора бяха там от кабинета. Като им съберем общо колите, които не харчат малко, сигурен съм, че сметката ще е под това, което е платено за хеликоптера. Странно ми е защо се вдигна толкова шум. Премиерът носи голяма отговорност. Времето му е ценно. Ако искаме да се реши проблемът, нека премиерът да стане и министър на отбраната, за да стане работата. Всички за пари говорят", каза още актьорът.

Снощи Стефан Данаилов получи "Аскеер" за цялостно творчество. „Наградата е хубаво нещо, това е признание. Цялостно творчество, добре звучи. За мен е по-важно това, че първият „Аскеер" го получих в много тежък момент през 1992 година. Първият път ми подейства добре и живнах, надявам се и сега да стане същото. Сега по-често оставам сам със себе си. Заради очите не мога да чета. Ето я самотата, която и аз търсех, защото имах нужда от уединение. Оказва се, че това е трудно. Сега ми вървят и добрите спомени и тъжните. Не съм свършил с професията, за да си правя равносметка. Младите ме държат. Създават ми радостни моменти. Покрай тях ми се иска на моменти и аз да се вдетенявам. Гоня ги, защото в театъра няма демокрация. Дисциплината и хигиената са много важни за актьора. Трябва да запомнят това", завърши Данаилов и каза, че сцената е велико нещо и там е най-добрият въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай