Кутев: До октомври кметът на Силистра може и да не е кмет

Соцдепутатът бесен, че се бави възстановяването на театъра в крайдунавския град

Кутев: До октомври кметът на Силистра може и да не е кмет | StandartNews.com

Силистра. „Ако кметът на Силистра не изпълни до октомври обещанието си, да осигури 100 хил.лв. за издръжка на драматачния театър в града, може и да не е повече кмет!". Заканата към градоначалника доктор Юлиян Найденов отправи през уикенда соцдепутатът Антон Кутев, който оглавява Инициативния комитет за възстановяването на драматичната театрална трупа, в града със 140 годишна театрална история.

Той обвини местната управа, че торпилира постигната вече с централната власт договореност, театърът да заработи отново при съвместно финансиране от държавата и общината. Кутев заплаши с частични избори избраника на ГЕРБ доктор Найденов, без да обяснява как точно ще бъде предизвикан предсрочния вот.

Кутев напомни, че министърът на културата Стоянович е поел ангажимент до края на януари министерското постановление за финансиране на драматичната трупа в Силистра да е факт, като е предвидено годишните субсидии за театъра да се увеличат с 300 хил.лв.

„Мразя тъпите селски номера!", отсече соцдепутатът и поиска от кмета Найденов да уволни веднага заместничката си Денка Михайлова, защото тя саботирала общинското финансиране на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай