ДПС е за публично финансиране на партиите

Необходим е честен дебат за какво са нужни парите на партиите, каза народният представител

ДПС е за публично финансиране на партиите | StandartNews.com

ДПС не е съгласно с решението за 1 лев субсидия и начина, по който го показваме, е предложението за 0 лева субсидия. Това заяви депутатът от ДПС Велислава Кръстева в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

"Спекулацията със субсидиите за партиите е в голям мащаб и е крайно време да се проведе честен дебат за какво са им на партиите парите, защо трябва да имат финансиране, защо то трябва да е публично", посочи тя. "Защо, защо, защо? Трябва да си отговорим за тези въпроси. ДПС е за публично финансиране", подчерта народният представител.

ДПС няма да подкрепи предложение за 1 лев, няма да подкрепят и предложение, което поставя в риск политическата система, категорична бе Велислава Кръстева. Тя даде пример с Германия, където има три стълба за финансиране на политическите партии - фондации, субсидия от 1 евро и още механизми за финансиране.

Дебатът за партийните субсидии трябва да напусне полето на популизма, подчерта тя и допълни, че ДПС е за модела на публично финансиране.

Д-р Ахмед Доган се е оттеглил от активната политика и ДПС няма общо с икономическата му активност, каза още Велислава Кръстева. По темата за намаляването на данъците тя подчерта, че те са за намаляване на ДДС за учебници и книги, но ще се отнася до храните - трябва да има дебат.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай