Коалиционен партньор защити ГЕРБ от атаките

За мен най-неубедителното е това с 500-евровите банкноти, каза Искрен Веселинов

Коалиционен партньор защити ГЕРБ от атаките | StandartNews.com

Поредна компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер, нарече последния случай с разпространяване на фалшиви улики срещу премиера Бойко Борисов депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. „Не бих го приел насериозно, ако не беше заснет спящият премиер, което е признак или за пробив в най-близкото му обкръжение, или за несвършена работа от НСО. Според мен това е извършено от близък човек”, категоричен бе.

„За мен най-неубедителното е това с 500-евровите банкноти. Нелепо е да се смята, че в една държавна спалня, някой ще държи камари с евра. Не мога да кажа на кого са тези пари, но може да са и фотомонтаж, и всичко”, посочи още той.

„Ние заставаме зад управленската програма и се надяваме тя да се изпълнява. Не заставаме персонално зад никого. Заставаме зад това, което сме се разбрали, че заедно ще постигнем за държавата”, категоричен бе депутатът.

Запитан за проведения вчера коалиционен съвет и отхвърлянето на идеята за доброволните отряди, Веселинов коментира: „Не се почувствахме добре от това, че след като три месеца се водеха разговори по един въпрос, говорено е и с експерти на ГЕРБ, на база на един добре организиран скандал от ДПС, ГЕРБ се уплашиха и дадоха назад”.

И допълни: „Това не трябва да се превръща в практика, защото застрашава целостта на коалицията”.

„Както ГЕРБ имат основен опонент и това е БСП, така и ние имаме опонент и това е ДПС. Когато думите на ДПС се приемат като чиста монета, за нас това вече е проблем”, коментира Веселинов.

По думите му и преди е имало коалиционен съвет за доброволните отряди и всичко е било наред. „След това се срещнахме с Томислав Дончев и той го прие. Експертите по сигурност на ГЕРБ - също. И като ни бламират в зала, положението не е добре. А това бе едно от петте неща, които се разбрахме, когато правехме коалицията", каза още той.

„Основната идея е това да са двама човека и един полицай. Имат само две правомощия - да снемат самоличност и да предупреждават. Полицията ще избира тези хора, защото има дефицит. Още днес ще имаме среща с вътрешния министър. Това не е самодейност, а помощ на полицията", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай