Кмет уволни човек на Бареков

Кмет уволни човек на Бареков | StandartNews.com

Зам.-кметицата на Мъглиж Делка Алексиева е била освободена от поста си, защото е общински лидер на "България без цензура". За това алармираха от централата на ББЦ днес. "Кметът на Мъглиж Господин Господинов изгони заместничката си Делка Алексиева, защото е от ББЦ", обявиха в специално прессъобщение от "България без цензура". Алексиева е втори мандат зам.-кмет, хората я харесват и й вярват, на местните избори ще го пребори и ще спечели кметския стол, заяви областният председател на ББЦ за Стара Загора Янко Янков. Лидерът на ББЦ Николай Бареков написа открито писмо до централата на ГЕРБ.

Ще премерим сили на местните избори

Делка Алексиева, общински председател на "България без цензура"

- Г-жо Алексиева, как се стигна до Вашето освобождаване от поста зам.-кмет на Мъглиж?

- Има малко предистория, защото непосредствено след резултата на европейските избори, когато "България без цензура" стана първа политическа сила в Мъглиж, започнаха постепенно да ме изолират от екипа. Отговарях за ресорите образование, младежка политика, култура, спорт и вероизповедание, но колегите започнаха да вземат решения, без да се съобразяват с моето становище. Във вторник в 15,30 бях извикана в кабинета на кмета Господинов, там бяха и другите двама колеги. Бях попитана каква е политическата обстановка в общината. Попитах какво имат предвид, а кметът ме запита каква е моята политическа ориентация. Знаят, че съм общински председател на ББЦ. Последва въпросът дали не мога да се преориентирам и да работя за ГЕРБ. Отказах и ми беше връчена заповедта за освобождаване от работа.

- Какво ще правите сега?

- Ще продължа да работя за Мъглиж като общински председател на ББЦ. През двата си мандата на зам.-кмет не съм си позволила да правя политическа агитация от поста, който заемах.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай