Христо Иванов призна кое спасява третия мандат

Без участието на ИТН той няма как да се случи

Христо Иванов призна кое спасява третия мандат | StandartNews.com

Без участието на "Има такъв народ" третият мандат няма как да бъде реализиран, заяви Христо Иванов от "Демократична България". По повод заявеното по-рано от Тошко Йорданов на консултациите при президента, Иванов каза:

"Мисля, че е време да престанем с детинщините и подобна лексика и в рамките на третия мандат чрез преговори, чрез едно добре структурирано споразумение, чрез излъчване на хора, които наистина могат да носят доверие, с ясна програма за ограничен срок да излъчим управление, което да отложи парламентарните избори да не се случват сега, а напролет".

Арман Бабикян от ИБГНИ ("Изправи се БГ! Ние идваме!") призова за диалог и спешна актуализация на бюджета:

"Всичко важно, което се случва в България, не е свързано единствено с това кой на кого се е нацупил. И затова мисля, че трябва да подходим отговорно, още веднъж призовавам да се върви сериозно на разговори, да се спуснат отново мостовете, а не да се тича в обратна посока.

Този, който неуморно иска да прекратява един парламент, за да стартира следващ за още 10 дена, очевидно не иска реформи".

От ДПС ще решат по-късно днес дали утре ще участват в консултациите при президента, заяви Хамид Хамид:

"Днес имаме заседание на парламентарната група и Централното оперативно бюро. Ще заседаваме, ще разгледаме поканата на държавния глава и ще вземем нашето решение".

Консултациите на президента с парламентарните сили продължават утре с „Демократична България“, ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай