Каракачанов каза кой ще излезе на печалба от войната

Какво заяви още той

Каракачанов каза кой ще излезе на печалба от войната | StandartNews.com

"Всички наивници, които смятаха, че Украйна ще бъде поканена веднага в НАТО, просто са дежурните папагали, които вече година и половина по българските медии лъжат хората с цел промиване на мозъка. Беше ясно, че големите държави в НАТО - САЩ и Германия, излязоха с формулировката: Поемаме гаранции за сигурността на Украйна, но реален процес на влизане на Украйна в НАТО - като приключи войната", заяви бившият военен министър и действащ почетен председател на ВМРО Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, в същото време по българските медии се вихрят хора, представяни като експерти, които дори не са ходили войници и повтарят едни и същи опорки.

"Ердоган брилянтно си играе картите в последните години. Не го хваля турския президент, оценявам го. Срещу какво? Срещу икономически интереси, които Турция ползва. Някои партньори на Турция умишлено "цакат" турската икономика. В голямата игра на световната политика няма партньори. Ердоган отигра и темата за зърнената сделка. Би могъл да бъде пример за нашите политици. И Орбан го играе по същия начин", каза Каракачанов в предаването "Опорни хора".

Според него в края на тази война Турция ще е излязла на печалба, но не и "папагали" като нас, които са готови да си закрият ядрената енергетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай