Каракачанов: Не съм сватовник

Цветан Цветанов критикува партията, която го е направила човек, каза още Каракачанов

Каракачанов: Не съм сватовник | StandartNews.com

Аз не искам да сватосвам премиер и президент, а се явявам в ролята на помирител. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Беновска пита” на Канал 3 по повод заявеното си намерение да е синя каска в отношенията „Дундуков” 1 и „Дондуков” 2. В следващите 5-6 месеца трябва да има правителство, което да гарантира мира и спокойствието до изборите. Радев иска служебно правителство, което да търси възмездие. Това не би довело до нищо добро. Ако имаше диалог, щеше да се стигне до служебно правителство, което да работи за мир и честни избори, каза Каракачанов. Той обяви, че сватовниците са други – Цветан Цветанов и Румен Радев.

Опити за сватосване правят Цветанов и Радев, каза вицето. Той припомни, че Цветанов е обвинявал президента Радев за лобизъм по отношение на неговото желание да се купят самолети "Грипен" и е бил изключително остър към президента.

Цветан Цветанов критикува партията, която го е направила човек, каза още Каракачанов и припомни и случаят с Костадин Костадинов, който започва политическия си път с ВМРО, а сега "плюе в кладенеца, от който е пил вода".

По отношение на предаването на съд на бившия директор на Агенцията за българите в чужбина, Каракачанов заяви, че съдът ще реши дали Петър Харалампиев е виновен или не. Той каза, че не знае кой е "скроил този номер" с българското гражданство, но се надява съдът да отсъди справедливо.

Каракачанов подчерта, че агенцията за българите в чужбина, не решава кой да получи българско гражданство. Това се прави от редица служби и ведомства, а накрая санкцията я дава министерството на правосъдието, а указът се подписва от вицепрезидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай