Карадайъ отсече: Коалиционно правителство

Първата и втората коалиция тикат страната към шести ненужни избори, каза лидерът на ДПС

Карадайъ отсече: Коалиционно правителство | StandartNews.com

Коалиционно правителство. Това отговори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на въпроса какъв кабинет очаква ДПС.  

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: ДПС във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

Българският народ е мъдър. Последните 5 пъти произвежда една и съща структура на Народното събрание и не дава на никой да управлява еднолично и еднопартийно, обясни Карадайъ защо позицията на ДПС е за коалиционно управление. Отговорността е на политиците, категоричен бе той.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ занесе на Румен Радев баклава за Байрама (НА ЖИВО)

Липсва диалогът на политическия терен, каза още Карадайъ пред журналисти след консултациите на ДПС с президента Румен Радев на „Дондуков” 2.

В момента първата и втората коалиция в НС водят едно състезание как никой от тях няма да е виновен, ако се стигне по евентуални шести ненужди предсрочни избори. Хем си разговарят, хем се опитват едни да други да си прехвърлят вината за евентуални поредни ненужни предсрочни избори. 20 дни наблюдаваме как тикат страната към тях, каза още Карадайъ.

Тези избори могат да се избегнат чрез диалог, отговорност и разум. Диалогът  е нещо повече от едни разговори, заяви лидерът на ДПС. И допълни: „Трябва да има диалог. Много дълго време си позволихме да се откажем от нормалността в политиката и си плащаме цената за това.”.

Призоваваме за разум, призоваваме за отговорност и чрез диалог да тръгнем, да дадем своите усилия всички участници в политическия процес, за да оформим отговорно мнозинство в НС, което да излъчи кабинет, който да решава проблемите на хората, обобщи Карадайъ. Попитан дали в разговора с президента Румен Радев е станоло въпрос за третия мандат, Карадайъ отговори: Не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай