Кънев и Лукарски с приветствие към България на гражданите

Кънев и Лукарски с приветствие към България на гражданите | StandartNews.com

София. С приветствия от лидерите на Демократи за силна България и Съюза на демократичните сили започна конгресът на Движение България на гражданите в НДК. Радан Кънев и Божидар Лукарски са гости на форума, който трябва да избере нов лидер на партията. Трите формации си партнират в създадения наскоро Реформатерски блок, който трябва да прерастне и в предизборна коалиция.

Кворум от 800 делегати осигури началото на конгреса, но се очаква да пристигнат и още членове от страната и броят им да набъбне до над 1500 души.

Те имат задачата да изберат председател, ново ръководство. Единственият кандидат за лидерския пост е настоящият председател Меглена Кунева. За Националния съвет обаче се борят 115 души, от които ще бъдат избрани 25-ма.

Ще бъде променено и политическото определение на формацията. В предложенията за корекции на устава е записано, че ДБГ трябва да се определя не само като "дясна и демократична", а като "дясноцентристка" и "народна" партия. На събранието партийците трябва да вземат и решение дали ще станат част от бъдеща предизборна коалиция на Реформаторския блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай