Калина Крумова оглави женската организация на ББЦ

Половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите и всички постове в бъдеще ще са на жени, съобщи Бареков

Калина Крумова оглави женската организация на ББЦ | StandartNews.com

София. Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура", съобщиха от пресцентъра на партията. Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция на "Евромайки". Даниела Колева стана заместник-председател на женската организация на ББЦ.

Преди това Даниела Колева оттегли своята кандидатура за председател с мотива, че иска да даде път на по-младата от нея Крумова. Тя подчерта, че двете винаги са работили в екип и няма значение кой е председател и
кой заместник-председател.

Форумът излъчи и номинациите си за евролистите. Това са Даниела Колева, Ирина Добруджанлиева и Мая Методиева. По план делегатите определиха и ръководния орган на структурата – Изпълнителния комитет и неговия състав – Калина Крумова, Даниела Колева, Светлана Цветкова, Станислава Евтимова и Галина Петкова.

Първият ред в българската политика ще е за майките и жените, категоричен бе по време на учредителната конференция лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Пред делегатите той съобщи, че половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове в законодателната, изпълнителната и местната власт в бъдеще ще са на жени. Той каза още, че инициативата „Евромайки" се е родила в няколко съвместни разговора, които е имал с Даниела Колева и Калина Крумова. „Това се оказа много дълъг път и съм горд да ви кажа, че „България без цензура" е една от трите най-големи партии, а движението
„Евромайки" се е превърнало в най-голямата женска организация, каза пред делегатите лидерът на ББЦ. Той благодари на жените и им каза, че вратите за майките и българските жени в политиката са широко отворени.

"Евромайки е мисия, усещане, емоция и съм горда, че вървим напред заедно с всяка от вас. Благодаря Ви, че ни подавате ръка. Нашата кауза е не само социалната легитимност на българската жена, а и нейната мисия да запази семейството си здраво. Искаме не само да докажем, че заслужаваме повече, но и че можем повече", подчерта Калина Крумова.

"Вярвам, че днес политиката повече от всякога има нужда от политици с души и сърца. Каузите на Евромайки преминаха през душата ми, докоснаха сърцето ми и ги видях в очите на моите три деца. Нашите деца, защото
именно те са стимул за развитие и просперитет. Защото няма майка която да не иска детето и да остане в родината си, но и няма майка която да не иска детето и да получи добро образование, качествено здравеопазване и да бъде успешно реализирано в живота", каза Даниела Колева.

„Тук съм, защото съм убедена, че ние жените можем да променим света", каза специалният гост от Германия на учредителната конференция на „Евромайки"– Юта Клайншмит – единствената жена, печелила "Рали Дакар". "Според мен автомобилното състезание и политиката имат много общи черти. И за двете има една много, много важна предпоставка – това е предизвикателството. Вие сте млади хора и пред вас стоят много предизвикателства. Според мен е важно да вярвате в мечтите и целите си, просто да се захванете с нещо и да го правите до край", подчерта тя.

 

Президентът клеветил Бареков пред западни дипломати

"Росен Плевнелиев е ходил в американското и в други западни посолства, за да клевети Николай Бареков", съобщи лидерът на "България без цензура" след учредителната конференция на женската организация на
партията.

Пред журналисти лидерът на ББЦ коментира материал по една от телевизиите, от който излизало едва ли не, че генерал Уесли Кларк се е едва ли не объркал и е дошъл на конгреса на партията през януари. "Ген. Кларк е мой приятел, аз го познавам от години. Той дойде тук, за да участва на нашия конгрес целенасочено. Той имаше и среща с Росен Плевнелиев, който е ходил в американското посолство да ме атакува", обясни Бареков.

По думите му лично държавният глава е бил при американската посланичка да говори срещу него, срещу това че партията защитава някакви проруски енергийни интереси.

Бившият зам.-председател на СДС Димитър Абаджиев, който също присъства на Учредителния конгрес на ББЦ, определи като абсолютна спекулация твърденията за случайното присъствие на Уесли Кларк на форума на "България без цензура". Той коментира, че това би било обида към самия генерал. Според него такъв човек не може случайно да попадне на такова събитие. "Това е личност, която е с много дълъг политически опит и опит в управление на кризи. Още тогава той каза, че това е втори етап на българската демокрация след 1989 година и затова той виждайки идеите и целите на партията беше на нейното откриване", подчерта Абаджиев.

Той определи поведението на президента като доста странно. По думите му, непочтено е държавният глава да ходи по посолствата и да внушава неща, които нямат нищо общо с истината, а именно че "България без цензура" е едва ли не проруска партия, която ще защитава руските интереси в България - нещо, което е абсурдно.

Президентството отрече да е имало среща Плевнелиев-Кларк

Държавният глава Росен Плевнелиев не е имал среща с ген. Уесли Кларк, заявиха от прессекретариата на президента, цитирани от агенция "Фокус" във връзка с информацията, изнесена от лидера на "България без цензура" Николай Бареков. От Президентството категорично отрекоха да е имало подобна среща, пише "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай