Вторник,

Калфин: Участваме в изборите, за да спечелим

От: Администратор -
A
A
A

Ние участваме в тези избори, за да ги спечелим. Знаем какво трябва да се прави, аз имам опит. Това заяви в студиото на „Здравей, България" кандидатът за президент на АБВ и коалиция от още 6 партии Ивайло Калфин.

„Битката е трудна, но това все пак са мажоритарни избори и според мен много важно е българите да подберат кандидата, който ще върши работата, която те очакват в тази институция и няма да бъде посочен от някоя голяма партия. Ако само големите партии печелят изборите, много скучен става политическия пейзаж", каза още той.

„Виждам съвсем различна президентска институция от тази, която е в момента. Не е задължително тя да бъде във война с правителството, напротив. Президентът трябва да има собствена позиция и доказана възможност да защитава позиция, но той трябва да търси и съгласието. По темата за бежанците трябва да се търсят общи действия, а не конфронтация между институциите", обясни Калфин.

„Конкуренти са всички участници, фаворит в тези избори безспорно ще бъде кандидатът на ГЕРБ като най-голяма партия", коментира той.

„Кандидатът ни за вицепрезидент ще е ясен до десетина дни. Още обсъждаме различни варианти с коалиционните ни партньори", подчерта Калфин. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички