Как Петков и Василев ще паднат в нокаут. Посочи го политолог

Относно посланията за предстоящите избори

Как Петков и Василев ще паднат в нокаут. Посочи го политолог | StandartNews.com

Никой няма очаквания. Общият извод, който може да се направи на база на това, което се вижда е, че никой няма сериозни очаквания към тези избори.

И това всъщност в най-голяма степен би доразколебало хората, които все още не са решили дали ще гласуват на тези избори. Няма вдъхновяващи послания, няма като че ли желание да се спечелят следващите избори, няма отговаряне на стратегията след изборите.

Отново виждаме поведение, което по-скоро казва нека да видим какво ще стане на изборите, а след това ще го мислим.

Това заяви в интервю за БГНЕС политологът Христо Панчугов.

Той заяви, че към този момент по-скоро не виждаме истински послания, а по-скоро виждаме продължение на стратегиите на партиите от предишните избори.

"Управляващите са фиксирали посланията си около борбата с корупцията и необходимостта да освободят държавата от мафията, а всички останали по-скоро според мен са се отдали на инерцията", заяви Панчугов.

Той заяви, че според него с това поведение по-скоро ще отблъсне избирателят, защото показва незаинтересованост.

Панчугов обясни, че е нужно поведение, което показва желание за управление, поведение, ясна визия за управление и казва ние знаем какво правим.

"Към този момент такова отсъства сред останалите политически формации, които се борят за следващия парламент и това е проблем. За тях самите и за българските граждани също така", каза той.

Той посочи, че ГЕРБ като цяло запазват своята подкрепа такава каквато е била и в средата на миналата година.

Той каза, че подкрепата, се е свила най-вече заради откровения политически хаос, който произвеждаха ПП, както със своята комуникация, така и с откровено несигурните и много хаотични решения, които се вземаха в рамките на този управленски мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай