Кадиев: Връщането на стария режим е стъпка назад

Кадиев: Връщането на стария режим е стъпка назад | StandartNews.com

София. „Вчера колеги са внесли предложението за отмяна на забраната за пушене в закрити помещения. Аз продължавам да съм на мнението, че връщането на стария режим е стъпка назад". Това написа на стената си във Фейсбук народният представител от Коалиция за България Георги Кадиев. Той уточнява в социалната мрежа, че не приема за убедителни аргументите, че с падането на забраната ще се вдигнат оборотите на заведенията и ще има нови работни места.

„Индивидуалното решение на пушача не бива да влияе върху здравето на непушача, дори и той да се е съгласил да е в помещение с дим. Намалелият оборот на ресторанти е увеличил оборота на други стоки и услуги и е създал други работни места", пише още депутатът.

„Ще настоявам в парламентарната зала всеки депутат да гласува по съвест. Това не е лява или дясна политика, а по-скоро въпрос на индивидуалното разбиране на всеки народен представител", обяснява Кадиев.

Публикацията на депутата във Фейсбук е придружена със снимка на жена, която е доближила до устните си храмбургер пълен с цигари, с което показва, че не желае да има отмяна на забраната за пушене в закрити помещения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай