Кадиев призова за „културен развод" с АБВ

Кадиев призова за „културен развод" с АБВ | StandartNews.com

София. Депутатът от БСП Георги Кадиев призова съпартийците си да не се занимават с АБВ, защото това отклонява партията от истинската битка, която е с ГЕРБ. Целта трябва да е връщане на периферията от симпатизанти, допълни още той пред Нова телевизия.

„БСП безспорно пострада, тъй като има хора от лявото пространство се пренасочват към движението АБВ. Битката с АБВ ни отклонява от истинската битка с ГЕРБ. Прилича малко на развод в семейството. Ако ще се развеждаме, да го направим културно, защото избирателите ни са в позицията на страдащите от развода деца ", заяви депутатът.

Попитан защо не е станал част от АБВ той отговори, че ако амбицията на Георги Първанов е да промени БСП отвън, то неговата е да промени левицата отвътре. Кадиев обясни, че има много лоялни членове на партията, които не харесват това, което се случва в нея.

Той лично не препоръчва изключване от БСП на социалистите, присъединили се към АБВ. Според Георги Кадиев на първо място БСП трябва да реши какво да направи, за да запази широкия електорат, защото най-лесно е да се съсредоточиш само в твърдия електорат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай