Кабинетът отпусна още половин милион лева за заплати в ДКЕВР

Кабинетът отпусна още половин милион лева за заплати в ДКЕВР | StandartNews.com

Парите за заплати са отишли за одити

София. Отпуснатите средства за ДКЕВР са за покриване на заплатите и издръжката. Това заяви служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева и подчерта, че към момента няма пари за заплати този месец и следващия. 

Думите на вицепремиера идват след като Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за 2014 г. в размер на 438 441 лева.

„Харчени са предварително, както не на едно ведомство. Изхарчени са повече, отколкото са имали по бюджета. Изхарчени са за одити. Парите за заплати са отишли за одити", обясни Захариева.

На въпрос дали има риск в следващите два месеца някои ведомства да спрат работа, тя коментира: „Това, което чувам от министъра на финансите, а и при нас също е така – трябва да спрат основни плащания, ако няма актуализация на бюджета. Примерно за зимното почистване нямахме пари за тези два лоши дни. Ще останем длъжници на фирмите, а не е редно да оставяме толкова месеци".

По думите й има неотложни плащания. „Сега отпуснахме 950 000 лева – изключително важни за пътя за Банско, който се свлече. Няма как да оставим зимния сезон без отворен път в двете платна, иначе ще стават километрични задръствания", подчерта Екатерина Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай