Изявленията на Рашков са хибридна пропаганда

Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева

Изявленията на  Рашков са хибридна пропаганда | StandartNews.com

“Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че Прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки.

Разпространението на подобни неверни и манипулативни твърдения от страна на вътрешния министър - г-н Рашков са пример за хибридна пропаганда чрез разпространение на "фалшиви новини”.

Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Това води до нарушаване на постигнатите съвместни резултати между ПРБ и МВР до момента, така също и до възпрепятстване на взаимоодействието между двете институции, което е в основата на борбата с корупцията и престъпността. Каква е целта, всеки може да си отговори сам"

"За пореден път призоваваме г-н Рашков да спре разпространението на подобни неверни твърдения в медийното пространство. Става практика да се твърди, че някой знае нещо, но че не желае да го каже.

 Атаките срещу съдебната власт само уронват устоите на държавността и са в интерес само и единствено на престъпността. Българските граждани ще получат пълната информация при спазване на всички нормативни изисквания.

Прокуратурата многократно е доказала, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество.

Поводът са поредните коментари на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков във връзка със списъка от 38 политици и магистрати, изготвен от ДАНС през 2019 г

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай