Извънредно от Денков! Това ли е следващият главсек на МВР

Кого предлага вътрешният министър за разглеждане в МС

Извънредно от Денков! Това ли е следващият главсек на МВР | StandartNews.com

За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за разглеждане в Министерския съвет и за съгласуване с президента досегашния зам.-главен секретар Живко Коцев.

Това обяви премиерът Николай Денков.

„Това, което създаде проблем, е злоупотребата с разделението на властите. Принципът „власт власт възпира” в случая, в който имаме дълго работещи служебни правителства, се оказа, че няма как да се спази. Защото и изпълнителната власт, и президентът са едно и също нещо”, отговори премиерът на въпрос на NOVA дали ще бъдат предложени промени в Закона за МВР, за да не се стига до ситуации, в които вътрешният министър няма доверие в главния си секретар, но президентът отказва да го освободи.

Припомняме, че в сряда Петър Тодоров обяви, че подава оставка. Това се случи на фона на исканията на правителството президентът да го освободи. Главният секретар заяви категорично, че не желае да става част от опитите за политическа употреба на МВР. „Мотивите са в пряка връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа, в който се казваше, че „нашето МВР ще прави нашите избори”, обясни Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай